WORKSHOP LEREN MASSEREN

Altijd al willen weten of masseren je ligt?
Vind je masseren heerlijk, maar je zou willen weten of je het wel goed doet?
Wil je van masseren in de toekomst je beroep maken of het liever binnen je kennissen kring uitoefenen?
Twijfel je om een massage opleiding te gaan volgen en is dat nog een te grote stap.
Dan is deze workshop ideaal voor jou. De waarde van de workshop is 125 euro, maar om je over te halen betaal je slechts 95 euro. Zie ik je binnenkort in Duiven?..aanbod1_35

Werkwijze tijdens de workshop

Tijdens de workshop masseren maken we gebruik van massagetafels en werk je in tweetallen met elkaar. De oefeningen die we doen worden vooraf gegaan door duidelijk uitleg en demonstratie, en er is voldoende ruimte om zelf te oefenen. De massage die geleerd wordt is de originele klassiek massage. Deze is ook wel bekend als “Zweedse massage”. Daarnaast is er aandacht voor de opbouw van de massage, de verzorging op en rond de tafel en je eigen houding tijdens het masseren. De technieken die je leert zijn overwegend rustig en kunnen soms dieper zijn, bijvoorbeeld wanneer aandacht wordt gegeven aan specifieke spanningsgebieden.

Welke onderdelen komen er aan bod

 • klein stukje theorie / indicaties/contra-indicaties
 • houding tijdens de massage
 • gebruik van je kracht en spieren
 • opbouw en indeling van de massage
 • aanleren van verschillende technieken
 • masseren van de rug en nek
 • masseren van de benen en voeten

In deze workshop kun je tevens ervaren wat aanraking en aangeraakt worden met je doet. Het doel van deze workshop is dat je na afloop een ontspannende massage kunt geven.

Dagindeling

 • Voor de middagpauze, rug, schouder en nek
 • Na de pauze, massage van de benen en voeten

Voor wie is de workshop

Deze workshop is voor iedereen die wil kennismaken met massage en wilt leren hoe je iemand een ontspannende massage kunt geven. Deze workshop is een opstap naar je verdere ontwikkeling als masseur zijnde. SOW opleidingen heeft hierin een flink aantal mogelijkheden, waaronder de cursus klassieke massage van 8 avonden met een vervolgcursus van 4 avonden, en voetreflex massage.

De workshop is incl. koffie, thee, lunch, een reader van de workshop, en een certificaat van deelname.
U maakt gebruik van de massage olie die in het leslokaal aanwezig is.

Benodigdheden tijdens de massage workshop

 • twee strandlakens
 • twee badlakens
 • twee kleine handdoeken
 • 1 gasten doekje

Inschrijving geschied d.m.v. het inschrijfformulier. De betaling dient contant te worden voldaan. Je ontvangt een bevestiging via de mail. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en max. 12. Je kunt alleen aan deze workshop meedoen, maar ook samen met je partner. Schrijf je je in met z’n tweeën om te leren masseren dan mag je gedurende de hele workshop met elkaar oefenen. Ben je alleen en het is oneven dan zorgt SOW voor een model die mee masseert.

Waar

De workshops worden gegeven in ons opleidingscentrum aan ’t Holland 5 te Duiven.

Erkenning

SOW opleidingen is een CRKBO ( centrale registratie kort beroepsonderwijs) erkende opleider en hierdoor vrijgesteld van btw. Verder zijn wij erkend door ACE (algemeen centrum voor examinering) partner van de SMO ( Samenwerkende Massage Opleidingen) en lid van de Nederlandse Massage Federatie.

Frans Mosterman is eigenaar en docent van SOW opleidingen. Hij was onder andere 9 jaar masseur in het betaalde voetbal, runde een massage praktijk en begeleide diverse sportteams in verschillende takken van sport . Hij verzorgt de opleiding ontspanningsmassage, massage workshops en is assistent docent bij de opleiding sportmassage. Door zijn enorme praktijk ervaring kan hij op een duidelijke manier de deelnemers de eerste schreden laten zetten op het massage pad.  Je krijgt hierdoor een duidelijke beeld wat massage in de praktijk voor jouw kan betekenen.

ONTVANGT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE OP UW INSCHRIJVING WILT U DAN TEL. CONTACT MET ONS OPNEMEN, 0313-843947 / 06-13403564 OF EEN MAILTJE STUREN NAAR. info@sowopleidingen.nl.

Duur

1 dag
10.00-16.00 uur

Aanvang

7 december / 10 plaatsen vrij

cursus locatie: ’t Holland 5 Duiven

Kosten

€ 95,00           ( SOW is vrijgesteld van btw)

betaling: contant

Direct inschrijven ››