aanbod1_11(1)Korte (kennismaking) cursus voetreflextherapie

De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balancering van het meridianenstelsel. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Je kunt deze manier van behandelen uitstekend inpassen in een massage behandeling.

SOW is een geregisteerde opleiding bij het CRKBO.

Voetreflexologie is een oeroude geneeswijze in onze “moderne tijd”. In China werd 5000 jaar voor Christus voetreflexologie al toegepast. Voetreflextherapie is dus een vorm van natuurgeneeswijze, waarbij een klacht wordt behandeld via het masseren van drukpunten op de voet. Je leert in deze cursus masseren met de ontspanningsmassage en massages met een accent op spieren/gewrichten, spijsvertering en lymfdrainage. Deze ontspanningsmassage kan altijd gegeven worden mits je rekening houdt met de contra-indicaties die je leert in de cursus.

Wat kunnen de effecten zijn van deze manier van behandelen: Ontspanning, vermindering van stress en spanning, goede nachtrust, verminderde klachten, verbetert de afvoer van afvalstoffen, stimuleert de zenuw en hormoonfuncties.

Programma

  • 1e avond: ontspannende massage
  • 2e avond: ontspannende massage met het accent op het lymfesysteem
  • 3e avond: ontspannende massage met het accent op de spieren en gewrichten
  • 4e avond: ontspannende massage met het accent op de spijsvertering

De data voor de cursus zijn:  3-10-17 en 24 september 2019

Deze cursus wordt gegeven op de dinsdagavond.
Het cursusgeld 150 euro (contant) is incl. syllabus en certificaat.

Erkenning

Omdat ons instituut een erkende onderwijsinstelling is volgens de Europese richtlijnen bent u geen BTW verschuldigd over het cursusgeld. Het instituut is geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
Tel. nummer SOW: 0313-843947 / bgg 06-13403564

Duur

4 dinsdagavonden van 19.00-22.00
3-10-17 en 24 september 2019

cursus locatie: ’t Holland 5, Duiven.

Direct inschrijven ››